Designbeurs OBJECT

Nieuws

Designbeurs OBJECT

Door: Petra Starink | 24-01-2017

In het weekend van 10 tot en met 12 februari staat de ss Rotterdam weer bol van design en kunst tijdens OBJECT Rotterdam. De beurs is een platform voor bekende en jonge ontwerpers die werkzaam zijn in verschillende ontwerpdisciplines. Met 80 presentaties van 150 ontwerpers is dit de grootste editie.

In de buik van het schip ligt het zwembad, ontworpen door architect Huig Aart Maaskant. In de oude kleedhokjes, de massagekamer en de sauna richt design agency Tuttobene een veelzijdige presentatie in met werk van   16 Nederlandse ontwerpers, het label Loof en de interieurwinkel Plaisier Interieur. In de gang richting de machinekamers hangen de dromerige lampen van Bernotat & Co. In de machinekamers van het schip ontvouwt zich een presentatie van 100 jaar stoelontwerp samengesteld en ingericht door Workshop of Wonders.

De gerenoveerde scheepshutten zijn speciaal voor OBJECT ingericht. Een stijlvolle shop-in-shop van de Haagse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen naast een kleurrijke kamer ingericht door orange or red. In de grote Queens Lounge staan Nederlandse meubelmerken zoals Quodes en Functionals naast zelfstandige makers onder wie Dimitri Kruithof, Jeroen Wand en het jonge architectenlabel Fabrikoos. Ook het keramische atelier Cor Unum is vertegenwoordigd.

Jong talent

Op de Glass Enclosed Promenade zijn nog 40 presentaties. Hier zijn jonge ontwerpstudio’s en aanstormende talenten te vinden. Hannah van Luttervelt toont verwarrende knuffelobjecten in de vorm van wapens. De bekende lederen Chesterfield bank is door Valentijn Rieb in hout uitgevoerd, en er zijn unieke sieraden te zien van Marion Blume, Judith Schwendener en ZWARD.

Designveiling

Een primeur is de New York Metrobank. Het oorspronkelijke model werd door GjaltProducties opnieuw uitgevoerd en in een speciale editie naar OBJECT gebracht. Op zondag 12 februari wordt er in samenwerking met Zuydwal Veilingen een veiling georganiseerd waar ook de bank wordt geveild. Er kan worden geboden op o.a. meubels, textiel, keramiek, glas, en grafisch ontwerp van Charles en Ray Eames, Martin Visser, Gerrit Rietveld en hedendaagse ontwerpers als Jenny Ritzenhoff, MCDW, Rachel Sellem, Studio Lorier en Ward Wijnant.

OBJECT
ss Rotterdam,  3de Katendrechtsehoofd 25,  Rotterdam
Vrijdag 10 t/m zondag 12 februari 11.00 – 19.00 uur
Entree 10 euro, kinderen tot 12 jaar gratis

Beeld: OBJECT Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.