Dynamisch ontwerp The Grove door Studio Prototype

Nieuws

Dynamisch ontwerp The Grove door Studio Prototype

Door: Petra Starink | 31-08-2020

In opdracht van Schiphol Real Estate ontwerpt Studio Prototype i.s.m. VDNDP het multi-tenant office building The Grove. The Grove is onderdeel van Schiphol Central Business District (CBD) en grenst aan het kantorencomplex The Base en is gelegen op een zichtlocatie aan de A4.

Dynamisch ontwerp opgezet vanuit vloeiende lijn

De ontwikkeling heeft als uitgangspunt om een gezonde en duurzame werkomgeving te creëren, waarin de mens centraal staat. Het dynamische ontwerp van Studio Prototype is opgezet vanuit een vloeiende lijn, die mensen op een uitnodigende & natuurlijke wijze naar het kloppend hart van het gebouw brengt. Dit atrium is georiënteerd op de zon, waardoor het licht tot diep in het gebouw doordringt. Het voorziet in een tribune en een met rijkelijk groen omsloten zit- en verblijfsgebied, ontworpen door Moss Amsterdam. Het krijgt daarmee het karakter van een intieme binnenplaats in een boomgaard met een aaneenschakeling van een grote open ruimte, vernauwingen en uitzichtplekken. Deze plekken, als de ogen van het gebouw, kunnen worden ingezet als de ontvangstruimten voor de verschillende huurders van The Grove. 

Gevel vormgegeven als schegvormige schil

De gevel van het gebouw is vormgegeven als een schegvormige transparante schil. De combinatie van de schegvorm en de rondingen van het gebouw zorgt voor een dynamische reflectie en lichtwerking, daarnaast geeft het een uniek uitzicht op de dynamiek van Schiphol.

CLT

The Grove is een duurzame ontwikkeling (BREEAM Excellent) en wordt uitgerust met SMART building technologie. De constructie is opgebouwd uit cross laminated timber. Het wordt een multi-tenant kantoorgebouw van ca. 10.400 m² BVO en wordt voorzien van een flexibele vloerindeling, waardoor er bedrijven met verschillende schaalgroottes gehuisvest kunnen worden. De aangrenzende groene openbare ruimte is ontworpen door Flux Landscape architecture. De bouw is gepland voor januari 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.