1Lectures Alexander Brodsky

Evenementen

1Lectures Alexander Brodsky

Door: Petra Starink | 25-02-2019

De Russische architect Alexander Brodsky is Artist in Residence voor het studiejaar 2018-2019 op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Op 1 maart geeft hij in het kader van 1Lectures een middaglezing over zijn werk.

Lid van Paper Architcts

Brodsky studeerde in 1978 af aan het Moskouse Architectuurinstituut en kreeg in de jaren 80 voor het eerst internationale erkenning met zijn utopische etsen. Hij was een belangrijk lid van de zogenaamde Paper Architects. Tijdens de Winterschool 2019, een twee weken durend onderzoeks- en ontwerpprogramma in januari, bundelden alle drie de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun krachten, vertegenwoordigd door eerste en tweedejaars studenten.

Stad van klei

Samen met de studenten zette Brodsky een volgende stap in een serie waar hij zich mee bezig houdt: de expressie van verbeelding en het werken met klei. Daarbij maakte elke student een fragment van een denkbeeldige stad, opgebouwd uit gematerialiseerde fragmenten van hun individuele herinneringen. Samen maakten ze een geheel nieuwe imaginaire stad. De stad van klei werd gebouwd op de binnenplaats van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst en is daar nog steeds te zien tot aan deze lezing (met een proces van verval door de natuur).

Lezing Alexander Brodsky, vrijdag 1 maart 2019
Tijd: van 17.00 tot 18.00 uur
Locatie: Balkenzaal, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Prijs: €7,50- verkrijgbaar via de ticketshop
Voertaal: Engels.

Fotografie: Jonathan Andrew Photography/ Flickr-Arcam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.