De keten van circulaire bouw

Evenementen

De keten van circulaire bouw

Door: Petra Starink | 06-01-2020

De noodzaak voor circulaire architectuur groeit, denk hierbij aan het materiaalpaspoort en aan sloop als ontwerpopgave bij nieuwbouw, maar hoe breng je alle innovatieve ideeën in de praktijk? Op maandag 13 januari vertellen koplopers uit de bouwketen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam over de uitdagingen en oplossingen binnen circulaire architectuur en gaan zij dieper in op de mogelijkheden.

Architect Hans Hammink

Sprekers op die avond zijn Hans Hammink van Architecten Cie. Hij vertelt over een circulaire fietsenstalling in Eindhoven in samenwerking met Prorail, NS en de gemeente. Het idee is om gebruikte materialen te vinden bij deze opdrachtgevers zelf en het inkoopbeleid van Prorail voor circulair aanbesteden geschikt te maken.

Architect Marc Koehler

Architect Marc Koehler deelt het initiatief OpenBuilding.co, Nederlandse architecten en ingenieurs die zijn toegewijd aan het veranderen van de bouwsector en de gebouwde omgeving om een duurzame manier van leven te realiseren.

Demontabel kantoorgebouw

Menno Rubbens van architectenbureau cepezed over het ontwikkelde Bouwdeel D(emontabel) in Delft, een kantoorgebouw dat demontabel is opgetrokken uit een geprefabriceerde staalconstructie en eveneens geprefabriceerde houten vloeren van LVL-elementen. Alle toegepaste materialen zijn gemakkelijk te scheiden en goed herbruikbaar of te recyclen.

Cases en Q&A door Cécile van Oppen van Copper8 en Arend van de Beek van Lagemaat die beide dagelijks het circulaire denken verder de keten in brengen vanuit hun praktijk.

Financieringskant van de keten

Onno Dwars van Ballast Neman Development, Esther Stevelink van GAAGA en Saman Mohammaddi van RE:BORN gaan in gesprek over de financieringskant van de keten. Hoe kan je circulaire projecten verantwoord financieren en welke nieuwe uitdagingen levert dit op?

Aanvang van de avond op 13 januari 2020 is om 20.00 uur.
Pakhuis de Zwijger, Grote zaal
Piet Heinkade 179, Amsterdam

Foto: People’s Pavilion-Overtreders W

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.