Kossmann.dejong ontwerpt Parademuseum

Evenementen

Kossmann.dejong ontwerpt Parademuseum

Door: Petra Starink | 23-06-2016

Het reizende theaterfestival De Parade wordt 24 juni in Rotterdam geopend en strijkt daarna neer in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Op het festival is het Parademuseum te zien Het Nederlands Fotomuseum heeft aan Kosmann.dejong gevraagd een tentoonstelling te ontwerpen over het fotoboek ‘Eye Love You’ van fotograaf Ed van der Elsken. Het Parademuseum staat geheel in het teken van dit fotoboek. In het museum wordt je ondergedompeld in een beeldshow.

Ed van der Elsken staat bekend om zijn zwart-wit fotografie, maar werkte de laatste 30 jaar voornamelijk in kleur. In zijn boek ‘Eye Love You’ uit 1977 reeg Van der Elsken honderden kleurenfoto’s aaneen tot een ode aan de mens en het leven.

Knipoog naar nostalgie

Met een knipoog naar de nostalgische diashows uit de jaren zeventig, worden de foto’s in het Parademuseum op multimediale en paradewaardige wijze getoond in een eigentijdse beeldshow, gemaakt door Tungsten Studio. In deze show gaan bezoekers met Van der Elsken mee op reis en zien door zijn ogen hoe de liefde, het leven en de dood overal ter wereld worden ervaren.  Het publiek krijgt in het Parademuseum de eerste resultaten te zien van het uitgebreide restauratieproject van de kleurendia’s van Ed van der Elsken door het Nederlands Fotomuseum. De circa 45.000 dia’s zijn aangetast door schimmel vanwege vocht in Van der Elskens woonhuis. Een kleine duizend dia’s is de afgelopen maanden in het restauratieatelier gereinigd.

Beeld: Kossmann.dejong

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.