Rondleiding DePetrus Vught door architecten

Rondleiding DePetrus Vught door architecten

Evenementen
Door: Petra Starink | 24-04-2018

De Petruskerk in Vught werd door Molenaar&Bol&vanDillen Architecten getransformeerd naar DePetrus, een ontmoetingscentrum waar nu de bibliotheek, het Vughts museum, en diverse maatschappelijke organisaties gevestigd zijn. Op 4 mei organiseert het BAI (Bosch Architectuur Instituut) een gratis rondleiding door DePetrus met uitleg door de architecten.

Toevoegen van tussenvloer

De belangrijkste ingreep was  het toevoegen van een tussenvloer aan de kerk. Dit opvallende element heeft de kerk een nieuwe frisse uitstraling gegeven die past bij de huidige functie. Daarnaast geeft de vloer ruimte aan de nodige technische voorzieningen zoals verlichting, installaties en akoestisch materiaal. Op en onder de vloer zijn kleinschalige glazen werkruimten geplaatst. Doordat de vloer voornamelijk in de zijbeuken is geplaatst blijft de oorspronkelijke  ruimtelijke kwaliteit van de kerk behouden. De verdiepingsvloer geeft nieuw spectaculair perspectief op de kerk.

Ruimte in kerk flexibel gebruiken

Alle boekenkasten zijn geplaatst op een railsysteem zodat het middenschip vrijgemaakt kan worden voor grootschalige evenementen die enkele malen per jaar plaatsvinden. Hiermee kan de ruimte in de kerk zeer flexibel gebruikt worden.

Uitbreiding met paviljoens

Aan de buitenzijde is de kerkruimte uitgebreid in de vorm van enkele paviljoens. De tussenvloer loopt vloeiend door naar buiten als dak van de paviljoens en vormt daarmee de verbinding tussen binnen en buiten. Aan de Petrustuin is een horecapaviljoen gevestigd dat ook toegankelijk is vanuit de kerk.

Projectgegevens
Project transformatie de Petrus Kerk Vught
Lokatie Vught
Architect Molenaar&Bol&van Dillen Architecten
Opdrachtgever DePetrus BV
Constructeur Harry Spierings
Aannemer M.P. Drijvers BV
Oplevering april 2018
Foto’s Stijn Poelstra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.