The Missing Link op IABR 2018/2020

Evenementen

The Missing Link op IABR 2018/2020

Door: Petra Starink | 09-04-2018

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam opent op 1 juni 2018 haar achtste editie, het eerste deel van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, in één keer in twee steden: Rotterdam en Brussel. Directeur George Brugmans zet de twee biennales in het teken van de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties en het klimaatverdrag van Parijs. Om klimaatveranderingen te halen moeten we eerst ons gedrag veranderen. Maar hoe doen we dit en wat is de MISSING LINK?

Drie curatoren tijdens IABR

De IABR organiseert de komende twee edities als één doorlopend proces van ontwerpend onderzoek. De curatoren van deze dubbeleditie zijn de Nederlandse Rijksbouwmeester Floris Alkemade, de Vlaams Bouwmeester Leo van Broeck en de Belgische architect Joachim Declerck.

IABR In twee landen

IABR–2018+2020–THE MISSING LINK is een tweeluik in twee landen, Nederland én België. Samen met haar curatoren en in partnerschap met Architecture Workroom Brussels breidt de IABR haar werkveld met deze dubbeleditie uit naar de delta van de lage landen.

In 2018 start een werkproces waarin ruim veertig Nederlandse en Belgische praktijken, waaronder de IABR–Ateliers, in het nieuw opgezette Delta Atelier drie jaar lang samen stappen willen zetten richting een ontwerppraktijk die veel beter de brug kan slaan van ontwerpend onderzoek naar implementatie, van agenderen naar bewijslast, van onderzoek naar werkelijk testen, en van plannen naar realisering. De resultaten, voorstellen, strategieën en projecten, worden getoond op de biennale van 2020.

Programma

De IABR–2018+2020–THE MISSING LINK begint op 31 mei 2018 in Rotterdam in hetHAKA-gebouw, een rijksmonument in het Merwe-Vierhavensgebied en op 1 juni 2018 in Brussel. Op 2 en 3 juni volgt in beide steden een openingsweekend met een gevarieerd programma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.