Wonen in een groene omgeving

Evenementen

Wonen in een groene omgeving

Door: Petra Starink | 03-06-2019


Groen maakt gelukkig. Natuur in de stad verbetert de luchtkwaliteit en maakt ons blij.  Wat doen we met al die kennis in de praktijk? Op dinsdag 11 juni wordt de relatie tussen geluk en een groene leefomgeving besproken in Lux Nijmegen in samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen. Deze avond zijn ecoloog Matthijs Schouten, architect Max van Huut en Le Far West landschapsarchitecten te gast.

Natuur en de stad

Gastspreker Matthijs Schouten is als ecoloog en filosoof verbonden aan Staatsbosbeheer en de universiteiten van Wageningen en Cork (Ierland). Vanavond houdt hij een betoog over de relatie tussen geluk, natuur en de stad. Nijmegen is wat natuur betreft gezegend, maar wiens geluk moeten we eigenlijk centraal stellen bij het ontwerpen van onze leefomgeving?

Architect Max van Huut

Architect Max van Huut (Alberts en Van Huut) geeft lezingen en workshops over organische architectuur. Binnen de organische architectuur staan harmonie en integratie tussen natuur en ontwerp van gebouwen centraal. Van Huut laat zien hoe we deze ontwerpkennis over natuur-inclusief bouwen in kunnen zetten voor onze toekomstige stadsinrichting.

Le Far West landschapsarchitecten daagt het publiek uit om onze eigen woonomgeving groener en mooier te maken. Aan de hand van de door hen ontwikkelde klimaatregelborden en inspirerende foto’s.

Datum: dinsdag 11 juni
Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop 19.30 uur
Locatie: Arthouse LUX, zaal 7
Kaarten: €7,50 en studenten €5,-

Foto: Plantenwand in de Nijmeegse woonwijk Kolping 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.