De slaapbank van Martin Visser

Exposities

De slaapbank van Martin Visser

Door: Petra Starink | 31-03-2020

Zestig jaar geleden ontwierp Martin Visser (1922-2009) zijn beroemde BR02 slaapbank voor meubelproducent ’t Spectrum. Het meubel is sindsdien onafgebroken in productie. Om dit jubileum te vieren hebben 7 topontwerpers uit Nederland zich laten inspireren door ontwerpen van Martin Visser. Hun werk is tot en met 30 augustus 2020 te zien in het Centraal Museum in Utrecht.

Vanwege het Coronavirus is het Centraal Museum tijdelijk gesloten.

Toonaangevende ontwerpers

Toonaangevende ontwerpers als Marcel Wanders, Kiki Van Eijk, Richard Hutten, Jan des Bouvrie, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek en Sabine Marcelis geven Martin Visser een hedendaags eerbetoon.

Originele meubelen Martin Visser

Het Centraal Museum toont de resultaten samen met de originele meubelen van Martin Visser. Daarnaast is werk van de 7 ontwerpers te zien en moderne kunst uit de collectie van het Centraal Museum van kunstenaars waarvan Visser ook werk in zijn collectie had.

Hoofdontwerper ’t Spectrum

Martin Visser is jarenlang hoofdontwerper van ’t Spectrum en verbindt andere belangrijke ontwerpers aan het bedrijf zoals Constant Nieuwenhuys, Benno Premsela, Friso Kramer en Gerrit Rietveld. Hij verzamelt in die tijd werk van Cobra kunstenaars en laat zijn huis ontwerpen door Rietveld.

Tentoonstelling

Bezoekers kunnen in een ‘woonkamer’ met Martin Visser meubelen ervaren hoe het is om op zijn stoelen en banken te zitten.
De tentoonstelling is te zien tot 30 augustus in het Centraal Museum Utrecht, Agnietenstraat 1-3, Utrecht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.