Tentoonstelling ontwerper Joost van Bleiswijk

Exposities

Tentoonstelling ontwerper Joost van Bleiswijk

Door: Petra Starink | 18-01-2021

In het Centraal Museum in Utrecht is vanaf 3 april 2021 een tentoonstelling te zien van de ontwerper Joost van Bleiswijk. Hij studeerde af aan de Dutch Design Academy Eindhoven. In zijn werk scheurt, snijbrandt, last, schets en schuift hij onderdelen in en uit elkaar. Dit doet hij allemaal op een fysieke manier waarbij subtiliteit en voorzichtigheid ver te zoeken zijn. De tentoonstelling Joost van Bleiswijk: Reconnect is te zien tot en met 16 augustus 2021.

Joost van Bleiswijk: reconnect

Constructie van het object

Van Bleiswijk (1976) is een ontwerper bij wie de esthetiek van zijn ontwerpen voortkomt uit het maakproces. De fascinatie voor de constructie van het object is het startpunt in zijn werk. In de praktijk benadert Joost het ontwerpen als een fysieke handeling. Die ontwerpen zijn vaak niet voor de hand liggende, maar iconische objecten als schaakspellen, klokken, vijzels en kroonluchters, die door de plaatsing in hedendaagse settings een nieuwe betekenis krijgen.

Lees ook het artikel Designzonnepanlen van Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk, geschreven door Viveka van de Vliet

Werk van Joost gecombineerd met kunst uit het museum

In deze tentoonstelling wordt het oeuvre van Joost aan de hand van vier thema’s in zijn werk getoond: No Screw No Glue, Sketch, Ripped and Teared en Proto-Punk. Zijn werk wordt gecombineerd met moderne en hedendaagse kunst die hij zelf uit de collectie van het Centraal Museum selecteerde, waaronder werk van Charley Toorop, Theo van Doesburg, Dick Bruna en Jan Schoonhoven. In de door hemzelf vormgegeven ruimtes, omgeven door muziek, waant de bezoeker zich in de wereld van Joost.

Joost van Bleiswijk: Reconnect

De tentoonstelling Joost van Bleiswijk: Reconnect is te zien van 3 april t/m 15 augustus in het Centraal Museum in Utrecht.
Adres: Agnietenstraat 1, Utrecht.

Foto: Centraal Museum Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.