Webinar Hoog Gebouw(d)

Kennis

Webinar Hoog Gebouw(d)

Door: Petra Starink | 18-01-2021

Architectuurcentrum AORTA in Utrecht organiseert op 28 januari een webinar over de kansen en uitdagingen van hoogbouw. Kan hoger bouwen een oplossing bieden voor de grote woonvraag in de provincie Utrecht? Robert Winkel, directeur en eigenaar van Mei architects and planners is een van de sprekers en hij gaat in op het project SAWA, een houten woongebouw van 50 meter hoog dat in het Loydkwartier in Rotterdam komt te staan.

Hoogbouw

De provincie Utrecht is een van de snelst groeiende provincies van Nederland en de behoefte aan woningen blijft de komende jaren toenemen. Gestapeld of hoger bouwen kan een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort. Hoe zorg je dat hoogbouw aantrekkelijk is om in te wonen en welke locaties zijn geschikt? Hoe kunnen overheid en private partijen samenwerken aan een project met ruimte voor inbreng van bewoners, en welke rol is er voor de provincie weggelegd in deze opgave? In dit webinar worden deze vragen beantwoord.

Webinar Hoog Gebouw(d)

Sprekers tijdens dit webinar

Astrid Janssen, wethouder in de gemeente Amersfoort, presenteert de Hoogbouwvisie Amersfoort, over o.a. het organiseren van draagvlak in de gemeente en Robert Winkel van Mei architects and planners / Nice Developers gaat in op het combineren van kansen bij het project SAWA. Hoe je een levendig, groen, betaalbaar en duurzaam gebouw maakt waar ‘iedereen’ in wil wonen en dat onderdeel van de wijk wordt.

Webinar Hoog Gebouw(d) op 28 januari 2021.
Start om 16.00 tot 17.30 uur.
Aanmelden voor het webinar kan hier

Meer informatie is te vinden op de website van Architectuurcentrum Aorta

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.