Genomineerden Beste Bibliotheek van Nederland

Nieuws

Genomineerden Beste Bibliotheek van Nederland

Door: Petra Starink | 05-03-2019

Zes bibliotheken zijn genomineerd die in aanmerking komen voor de titel Beste Bibliotheek 2019. Naast een professionele jury kan ook het publiek zijn mening geven. Tot en met 31 maart 2019 kan er gestemd worden. Welke bibliotheek gaat winnen wordt bekend op 16 april 2019 tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek in Rotterdam. De winnaar ontvangt de NBD Biblion Award.

Beste Bibliotheek

Door middel van de verkiezing Beste Bibliotheek wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland en Vlaanderen beschikken over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. De wedstrijd zorgt lokaal en landelijk voor een zinvolle discussie over de plaats en de functie van een bibliotheek in de lokale samenleving.

Zes genomineerden bibliotheken

De vakjury van Bibliotheekblad koos 6 gnomineerden:
Bibliotheek Deventer
Bibliotheek Harderwijk
Bibliotheek Losser
Bibliotheek Vught (DePetruskerk)
Dbieb Leeuwarden
Theek5 Dongen
Stemmen kan hier

Beoordeling

De 6 genomineerden bibliotheken worden bezocht door de juryleden die de instellingen zullen beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht. De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen.

Winnaars vorige jaren

Vorige winnaars van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek (Almere), de Bibliotheek Wassenaar, de Bibliotheek Hengelo, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (centrale vestiging), de Bibliotheek Arnhem (Rozet), De Tweede Verdieping (Nieuwegein), de Bibliotheek Laren, de Chocoladefabriek (Gouda) en School 7 (Den Helder). Regerend titelhouder is Zwolle (Stadkamer Centrum). 

Foto: Bibliotheek Deventer-Jacqueline Knudsen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.