Transformatie stationsgebied Sloterdijk

Nieuws

Transformatie stationsgebied Sloterdijk

Door: Petra Starink | 08-05-2017

NL architects, Donna van Milligen Bielke, Chris Collaris, Space Encounters en DS landschapsarchitecten maken een plan voor 150 woningen en 650 m2 commerciële ruimtes in Sloterdijk-Centrum. Het ontwerp is opgesteld in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans die hier in opdracht van de gemeente Amsterdam een woonwijk ontwikkelt. Met het ontwerp  wordt het eenzijdige beeld van bestaande kantoorgebouwen gebroken.

Laag en hoogbouw

Heijmans gaat zowel laag- als hoogbouw (ongeveer 20.000 m2) ontwikkelen en diverse daktuinen en een parkeergarage realiseren. De laagbouw bestaat uit circa tien diepe hoge loods-woningen en 40 zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer 100 loft-appartementen gerealiseerd met een woonoppervlakte variërend tussen 50 en 200 m2. De loft-appartementen kunnen naar wens van de koper worden ingedeeld. De commerciële ruimtes (plint) in de laagbouw zullen een verbindende ontmoetingsplek worden voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Heijmans is de eerste ontwikkelaar die 150 nieuwbouwwoningen in het gebied realiseert en start naar verwachting eind 2018 met de bouw van het project.

Beeld: Heijmans/NL Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.