Hergebruik centraal in duurzame demo-woning

Nieuws

Hergebruik centraal in duurzame demo-woning

Door: Petra Starink | 10-03-2020

In de nieuwe woonwijk Groote Hoeven in Someren wordt duurzaam gebouwd. Om de nieuwe bewoners op weg te helpen heeft de gemeente een demo-woning gebouwd. Deze woning dient als inspiratie voor iedereen die alles wil weten over hergebruik en duurzaam bouwen. Het ontwerp van de woning is van Eric Schellevis, architect van 2.0 Architecten. Bouwbedrijf Dobu bouwde de demo-woning in 3 maanden tijd.

Hergebruik en duurzame materialen

Hergebruik staan centraal bij de woning. Het frame van het huis is van staal dat volledig uit elkaar te schroeven is en de muren zijn van gipskarton. In de demo-woning zijn duurzame maatregelen genomen zoals, herbruikbare materialen waarvan diverse met cradle to cradle certificaat, zonnepanelen, warmtepomp, voorzieningen met betrekking tot opvang van regenwater, toepassing groen dak en beton met toepassing van 50% betongranulaat (gerecycled beton).

De woning is levensloopbestendig en is gerealiseerd met medewerking van diverse lokale en regionale bedrijven. In totaal komen er 170 woningen in Groote Hoeven te staan, nu zijn er al 31 kavels uitgegeven.

Demo-woning bezoeken

In de demo-woning op Groot Hoeven kunnen bewoners/bouwers de komende 2 jaar informatie krijgen en inspiratie opdoen.

Foto: Facebook bouwbedrijf Dobu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.