1Lectures met landschapsarchitect Sylvia Karres

Lezingen

1Lectures met landschapsarchitect Sylvia Karres

Door: Petra Starink | 10-03-2020

Architectuurcentrum Amsterdam en Academie van Bouwkunst organiseren op 9 april 2020 de 1Lectures met landschapsarchitect Sylvia Karres (oprichter Karres en Brands) die terugblikt op de ontwikkeling van de landschapsarchitectuur, aan de hand van persoonlijke en internationale ervaringen.

Uniek landschap

Nederland heeft een vrij uniek landschap, vaak door onszelf samengesteld. Bijvoorbeeld de gedempte grachten, het afgraven van veen en het leegpompen van de Zuiderzee. Het feit dat we in een zelfgemaakt landschap leven heeft het beroep van landschapsarchitect sterk beïnvloed. Na een lange periode van het optimaliseren van landschap voor de veiligheid en onze infrastructuur, staan landschapsarchitecten voor een nieuwe uitdaging. Veranderingen in de landbouw, de vraag naar natuurlijke systemen en energie-/klimaatveranderingen vragen om een nieuwe aanpak. En de vraag naar meer en zichtbaarder groen is groter dan ooit.

Bureau Karres en Brands

Het werken met sterke persoonlijkheden in het bureau van Bakker en Bleeker en in andere multidisciplinaire, vaak internationale teams met haar eigen bureau Karres en Brands gaf Sylvia de inspiratie om landschapsarchitectuurprojecten in een breder perspectief en op een hoger niveau te plaatsen. In haar 1lectures spreekt ze vanuit haar ervaringen in verschillende werkgebieden en geeft ze haar persoonlijke visie op de opgaven waar landschapsarchitecten nu voor staan.

Sylvia Karres

Sylvia Karres (1956) studeerde landschapsarchitectuur aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop en aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Zij werkte bij Bureau Maas, de Provincie Noord-Holland en 10 jaar als ontwerper en projectleider bij bureau Bakker en Bleeker (thans B+B). In 1997 richtte zij, samen met Bart Brands, het bureau Karres en Brands op. In 2010 is Sylvia Karres door Rijkswaterstaat benoemd als supervisor van het project SAA, een uitbreiding van het snelwegennet tussen Schiphol – Amsterdam – Almere. 

1Lectures | Sylvia Karres | Change as tradition
Datum: donderdag 9 april 2020
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Voertaal: Engels.
Prijs: €7,50 | Verkrijgbaar in de ticketshop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.