Anne Dessing geeft college over haar vak

Anne Dessing geeft college over haar vak

Lezingen
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-10-2021

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert gastcolleges waar spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars worden uitgenodigd om een college te geven over hun vak. Op 2 november is Anne Dessing van het Amsterdamse bureau Anne Dessing te gast.

Interesse voor de architectuurtekening

Anne Dessing opereert met haar werk op het snijvlak van architectuur en kunst, met een bijzondere interesse voor de architectuurtekening. Als onderzoekende architect werkt ze interdisciplinair aan tentoonstellingen, installaties, tekeningen, modellen, interieurs, en gebouwen. Als Fellow aan de universiteit van Chicago werkte ze aan het onderzoek ‘Open Borders’, een studie naar grenzen binnen de gesegregeerde stad. Met haar beeldcolumn over de Braziliaanse architecte Lina Bo Bardi, bracht ze onlangs een ode de een voor haar inspirerend voorbeeld.

Tekening Sandberg Instituut

ARC 19 Young Talent Award

Naast haar ontwerppraktijk geeft Dessing les aan verschillende Academische instituten. Zij won de ARC19 Young Talent Award voor haar oorspronkelijke visie op het vakgebied en haar analytische houding. Haar belangrijkste ontwerp betreft de interieur-verbouwing van het Sandberg Instituut in Amsterdam, een project dat ruim 5 jaar in beslag nam. Van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontvangt ze een bijdrage voor de verdere professionalisering van haar bureau.

Dinsdag 2 november in LUX zaal 7, Mariënburg 38-39, Nijmegen
20.00 – 21.15 uur
kaarten € 12,50. Aanmelden kan hier.
studenten gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.