Liong Lie architecten ontwerpt entree Jaarbeurs

Nieuws

Liong Lie architecten ontwerpt entree Jaarbeurs

Door: Petra Starink | 11-09-2012

De Jaarbeurs Utrecht krijgt een nieuwe entree die ontworpen is door Liong Lie architecten. Met de komst van de nieuwe ruimte genaamd de Galaxy en de ontwikkeling van een nieuwe entree krijgt de Jaarbeurs een innovatief en eigentijds gezicht.

In het streven naar een duurzame samenleving geloven Liong Lie architecten in het creëren van unieke plekken. Plekken die een aantrekkende werking hebben op mensen en plekken die een grote sociale en economische impact hebben.

 Groot panoramaraam

De Galaxy is een ruimte geschikt voor congressen, diners en andere bijeenkomsten. Het richt zich met een groot panoramaraam op het vernieuwde stationsgebied West. Onder de Galaxy wordt de nieuwe Entree Oost gerealiseerd, een ruim opgezette entreehal, die toegang geeft tot de hallen op de begane grond en de congresruimten – waaronder Media Plaza (eerste deel ontworpen door Sander architecten en tweede deel ontworpen door Liong Lie architecten) – op de eerste verdieping. De Entree verwelkomt de bezoekers van de Jaarbeurs en dient als centrale ontvangstruimte met hierin alle faciliteiten die nodig zijn voor een warm ontvangst. Tegelijkertijd vormt de Entree onderdeel van de Centrumboulevard. De bouw die op zijn vroegst medio 2013 zal starten, vindt volledig op het eigen terrein van Jaarbeurs Utrecht plaats.  Activiteiten bij de Jaarbeurs , zoals beurzen gaan gewoon door.  De aanvraag van de vergunning voor de bouw is al ingediend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.