VisiteKAART winnend ontwerp inrichting stationsplein Leiden

Nieuws

VisiteKAART winnend ontwerp inrichting stationsplein Leiden

Door: Petra Starink | 21-03-2017

Met het ontwerp ‘VisiteKAART’ heeft NOV’82 architecten de prijsvraag gewonnen voor de tijdelijke inrichting van het Stationsplein in Leiden. Vorig jaar december schreef de gemeente Leiden een prijsvraag uit met een oproep voor ideeën om het Leidse stationsgebied gastvrij en aantrekkelijk te houden tijdens de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden. 13 ontwerpen werden ingediend en na een eerste selectieronde werden drie kandidaten uitgenodigd waarbij NOV’82 architecten het beste scoorden.

Geschilderde plattegrond

Het ontwerp ‘VisiteKAART’ bestaat uit een met weerbestendige verf geschilderde plattegrond van de Leidse binnenstad. Een aantal prominente gebouwen in de stad wordt in 3D gesymboliseerd waarbij bovenop een gravure van het gebouw geplaatst wordt zodat het herkend kan worden.

Twee meter hoge uitkijktoren

Deze objecten dienen ook als zitplaats. Aan de randen komen op de plekken van de parken, bakken van cortenstaal met daarin groen. Met een QR-code met daaraan gekoppelde app kan de bezoeker meer informatie krijgen over wat er in de stad te doen is. De twee meter hoge uitkijktoren nodigt de bezoeker uit om VisiteKAART van bovenaf te bekijken. Het plan wordt zo snel mogelijk na het verkrijgen van de benodigde vergunningen uitgevoerd en zal twee jaar lang het Stationsplein sieren.

Beeld: NOV’82 architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.