Ontwerp Hyde Park Hoofddorp door Barcode Architects

Ontwerp Hyde Park Hoofddorp door Barcode Architects

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-06-2018

Barcode Architects heeft het ontwerp voor het eerste blok van Hyde Park in Hoofddorp gepresenteerd. Het ontwerp kenmerkt zich door een rijke diversiteit van hoge verspringende huizen die samen een architectonisch ensemble vormen dat de verbeelding van het klassieke bouwblok overstijgt. Zowel in hoogte als grillige dakvorm wordt geëxperimenteerd, waarbij nieuwe stedelijke woonvormen ontstaan. Dit resulteert in een mix van verschillende woningen van van waterlofts tot maisonnettes, van dakterraswoningen tot appartementen.

Schakering van volumes

Ieder architectonisch deelvolume karakteriseert zich door een eigen identiteit waarbij de gezamenlijke synergie het geheel versterkt. Barcode Architects heeft bewust gezocht naar een prettige schakering van volumes waarbij lichte en prettige contrasten zijn aangewend om de huizen een sterke eigenwaarde te geven.

Entrees van beneden en bovenwoningen

Winkels en horecagelegenheden, afgewisseld met entrees van beneden- en bovenwoningen, zorgen voor sfeer op straatniveau. Aan de binnenzijde bevindt zich een grote hoftuin, waar kinderen kunnen spelen en informele zitjes uitnodigen om te ontspannen in het groen. Op meerdere plekken in het blok geven grote openingen in het gebouw toegang tot de binnenplaats.

Hyde Park in Hoofddorp

Hyde Park komt in Beukenhorst- west. Enkele jaren geleden was dit een florerend kantorenpark maar nu staat een groot deel van de kantoren leeg. Hyde Park heeft de afgelopen periode meer dan 100.000 m2 kantoorruimte, verspreid over 15 kantoorgebouwen, aangekocht voor sloop-nieuwbouw. In totaal is er ruimte voor 3.000 tot 4.000 woningen. Hyde Park is straks een aantrekkelijke stadswijk met koop- en huurwoningen. Vanaf het station komt er een veilige en aangename route naar het centrum van Hoofddorp.

Project Hyde Park is een samenwerking tussen Barcode Architects, Snippe Projecten en IC-Netherlands. Het stedenbouwkundig plan van Hyde Park is van MVRDV.

Projectgegevens
Projectnaam: Hyde Park Hoofddorp
Jaar: 2017 – heden
Locatie: Hoofddorp
BVO: 35.000 m2
Opdrachtgever: Hyde Park Ontwikkeling 789 C.V.
Programma: Wonen, commerciële ruimtes, parkeren
Status: Voorlopig ontwerp
Team: Dirk Peters, Caro van de Venne, Robbert Peters, Luca Braccini, Maurits Verhoeff, Jaime Álvarez Lastra, Maarten de Haas, Joran Velsink, Niek van der Puten, Ruggero Pedrini, Beatrice Piola, Benito Campitelli, Elena Panaite, Fotios Gkrilias.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.