Paviljoen van Studio Sabine Marcelis in de prijzen

Nieuws

Paviljoen van Studio Sabine Marcelis in de prijzen

Door: Petra Starink | 24-05-2017

Studio Sabine Marcelis heeft tijdens het Filmfestival in Cannes een Special Jury Prize ontvangen voor het ontwerpen van een ruimtelijk ontwerp dat bedoeld is als een ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie.

Studio Sabine Marcelis

Op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut, EYE Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds reageert Studio Sabine Marcelis op Honderd jaar De Stijl en geeft daaraan gestalte in de vorm van een ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie tijdens Filmfestival Cannes. De ontwerper vermengt haar eigen werkpraktijk met de vormentaal van De Stijl-kunstenaars als Piet Mondriaan. Marcelis vervaagt met haar ontwerp de grenzen tussen design, architectuur, kunst en film en toont aan dat vermenging tussen deze disciplines nieuwe mogelijkheden biedt tot technologische en culturele innovatie.

Internationaal podium

De samenwerking met Studio Sabine Marcelis, EYE Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds kenmerkt de ambitie van Het Nieuwe Instituut jonge ontwerpers, architecten en makers een internationaal podium te bieden.

Het Nieuwe Instituut organiseert in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling Architectuur en interieur. Het verlangen naar Stijl.

Ruimtelijke compositie in rood, blauw en geel door Studio Sabine Marcelis
Foto: Lothaire Hucki

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.