Industrieel bouwen met hout

Nieuws

Industrieel bouwen met hout

Door: Petra Starink | 24-05-2017

Hotel Jakarta Amsterdam op het Java-eiland wordt een klimaatneutraal hotel dat uit de basismaterialen hout, glas en beton bestaat. Het ontwerp voor het hotel is gemaakt door SeARCH architecture and urban planning. Op 21 juni organiseert Booosting in de bouwkeet van bouwbedrijf de Nijs bij het hotel een bijeenkomst over Industrieel bouwen met hout.

Samen met een aantal gespecialiseerde partners wil Booosting belangstellenden bijpraten over de laatste ontwikkelingen over industrieel bouwen met hout. Tijdens de bijeenkomst worden 2 projecten besproken die in Amsterdam gebouwd gaan worden Hotel Jakarta Amsterdam en woontoren HAUT.

Hotel Jakarta Amsterdam

Het in aanbouw zijnde Hotel Jakarta Amsterdam is gesitueerd op de kop van de Javakade en wordt een openbaar gebouw met een centrale subtropische tuin en 200 hotelkamers. Uniek voor Nederland zijn de 30m hoge houten CLT draagstructuur icm de transparante gevel en de prefab hotelkamers. Het is het 1e volledig energieneutrale hotel.

HAUT

In 2017 start de bouw van Europa’s hoogste houten woontoren in Amsterdam. Het ontwerp is van Team V Architectuur. HAUT wordt met 73m hoogte en 21 verdiepingen voorlopig het hoogste houten gebouw van Europa. De draagconstructie wordt volledig uit CLT-hout opgetrokken. Alleen de kelderbak en plint worden van beton, vanwege de drassige Amsterdamse bodem. Oplevering is in 2019

Programma

Ontvangst op 21 juni is om 15:30 in de bouwkeet van De Nijs bij Hotel Jakarta Amsterdam. Afsluiting om 19.00 uur.
Meer informatie op de website van booosting.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.