Pier Suites geopend

Nieuws

Pier Suites geopend

Door: Petra Starink | 15-11-2016

Voor het eerst is het mogelijk om in Nederland te slapen boven een zee en strand. In Den Haag zijn de Pier Suites op het Toreneiland van de Scheveningse Pier geopend. De vijf in boutique-stijl gebouwde suites met jacuzzi en terras zijn ontworpen door architectenbureau Filip Mens en bieden een adembenemend uitzicht op de Noordzee. Overnachten boven zee kan vanaf €300,- euro per nacht.

De Pier is sinds juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed en DanZep het bouwwerk in oktober 2014 kochten.

Boutique Hotel

Aan architectenbureau Filip Mens is gevraagd om voor diverse plekken op de Pier – oorspronkelijk een ontwerp van architect Huig Maaskant en geopend in 1959 – hotelkamers te ontwerpen. Op het Toreneiland zijn de eerste vijf kamers gerealiseerd, met terrassen en zicht op zee.
Ook voor het grootste eiland, het Zuidereiland met o.a. een groot restaurant en wellnesscenter, hebben architecten Filip Mens en Tjeerd Bloothoofd kamers ontworpen die als een soort losse units op het terras geplaatst worden. De cabins staan op stalen balken op de oude betonconstructie van de Pier en steken gedeeltelijk boven de zee uit. Een groot venster biedt zicht op zee en Scheveningen. In totaal komen er circa 15 kamers op de Pier. Voor ontbijt of diner kunnen hotelgasten gebruik maken van bestaande horecavoorzieningen op de Pier.

Floaten, werken, eten, drinken en dansen

Ook met andere projecten willen KondorWessels en DanZep de Pier nieuw leven inblazen. Dit voorjaar (2016) opende op het Zuidereiland een soort kantoorverzamelruimte, waar 30 werkplekken worden verhuurd, met vergaderfaciliteiten. In de overdekte wandelpromenade zijn pop-upwinkels en allerhande horecavoorzieningen. Afgelopen zomer opende op het Zuidereiland een wellness met Floatcenter, floaten is het gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde flatroom.
Op 19 augustus werd het reuzenrad op de Pier geopend. Op de Pier is er een aanbod van streetfood, restaurants, bars, winkels en activiteiten.
De Pier is het hele jaar open en dagelijks gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur.

Fotografie: Filip Mens, De Pier, Jacqueline Knudsen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.