Roadshow Wet kwaliteitsborging voor architecten

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Roadshow Wet kwaliteitsborging voor architecten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2022

Op 12, 19 en 21 april a.s. organiseert BNA Academie een roadshow met als thema ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’. Op deze drie data zal op drie plekken in het land de mogelijkheid zijn om aan experts vragen te stellen over Wkb. Daarbij vertellen vertegenwoordigers van het ministerie van BZK, collega-architecten, kwaliteitsborgers en gemeenten over hun ervaringen die zij tot nu toe hebben opgedaan met de nieuwe manier van kwaliteitsborging.

Na enkele keren te zijn uitgesteld, worden de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de Omgevingswet waarschijnlijk oktober 2022 of begin 2023 ingevoerd. Met de invoering van de wetten verandert de manier waarop partijen een omgevingsvergunning moeten indienen. Vooral voor de categorie gebouwen met een laag risicoprofiel.

De BNA onderzoekt via een reeks proefprojecten al sinds begin 2020 wat hiervan de gevolgen zijn voor het werk van de architect. Begin april is het eindrapport over de ervaringen met proefprojecten Wkb gereed. Een uitstekend tijdstip dus om opgedane ervaringen te delen.

Voor wie?

De roadshow is bedoeld voor iedereen binnen de branche die te maken krijgt met de nieuwe Wkb en de Omgevingswet. Architecten, bouwers, gemeenten en meer: wees welkom!

Sprekers

Hajé van Egmond is beleidsadviseur kwaliteitsborging bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naast zijn werk bij het ministerie werkt hij als adviseur op de vakgebieden omgevingsrecht, bouwregelgeving, brandveiligheid, handhaving en de kwaliteit van de bestaande bouw.

Tjebbe Römer is beleidsmedewerker bouwkwaliteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Binnen het ministerie is hij belast met de invoering van de Wkb.

Jaap Kolk is werkzaam als programmamanager bij Wkb Campus, het kennis- en implementatieplatform kwaliteitsborging. Zijn expertise ligt vooral bij BIM en kwaliteitsmanagement.

Keimpe Stroop is directeur en kwaliteitsborger bij gBOU. Hij is gecertificeerd op basis van KiK/BRL 5019 als private kwaliteitsborger. Met zijn kennis van kwaliteitsborging en risicobeheersing in de bouw en beoordeling en borging van bouwcontracten is Keimpe een waardevolle speler in het veld van de Wkb.

De eerste roadshow is op 12 april 2022 van 14:00 – 17:00 in Zwolle

Meer informatie en inschrijven.
Lees hier meer over de nieuwe Wkb

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.