Seizoensopening Bartokkwartier Arnhem

Nieuws

Seizoensopening Bartokkwartier Arnhem

Door: Petra Starink | 29-08-2017

Op 3 september openen Theater aan de Rijn, gerenoveerd door NEXIT Architecten, De Rozet, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en Collectie De Groen in het Bartokkwartier in Arnhem hun deuren voor het publiek. In en om het Bartokpark waar het Aardvarken, een beeld van kunstenaar Floretijn Hofman ligt kun je genieten van een programma met rondleidingen, lezingen en muziek.

Theater aan de Rijn

Het oude Theater aan de Rijn is vakkundig gerenoveerd door NEXIT Architecten. Met een concept waarbij de oriëntatie van het pand 180 graden draait, richt de nieuwe entree zich nu op de nieuwe ontwikkelingen aan de voormalige achterkant van het pand, waar met het Bartokkwartier een nieuwe culturele enclave is ontstaan.

Uitbreiding bouwmassa

De oude, relatief onzichtbare entree aan de noordkant is een artiesten- en personeelsentree geworden. Voor deze omkering werd de bouwmassa uitgebreid middels een extrusie van het bestaande karakteristieke silhouet van het pand. In deze ondiepe uitbouw werden o.a. een nieuw trappenhuis, lift, techniek en entree voor de nieuwe foyer ondergebracht. De grote zaal verhuisde naar de verdieping waar de hoge ruimte onder de monumentale kapconstructie wordt blootgelegd en ingezet voor de nieuwe theatertechniek.

Op zondag 3 september zijn het theater, De Rozet en Collectie De Groen  van 12.00 tot 18.00 open voor publiek.

Gulden Feniks

Theater aan de Rijn won in 2017 de Willem Diehlprijs en was genomineerd voor de Gulden Feniks in de rubriek Renovatie. Het Bartokpark was in 2015 winnaar van de Gulden Feniks in de categorie Gebiedstransformatie.
De Rozet ontving in 2014 de prijs voor BNA Beste Gebouw van het jaar.

Beeld: NRP Gulden Feniks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.