Vector-i ontwerpt ‘Museum aan de A’

Nieuws

Vector-i ontwerpt ‘Museum aan de A’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-01-2022

Het Groningse architectenbureau vector-i gaat het ontwerp maken voor het gebouwencomplex van Museum aan de A. Het te ontwikkelen museum over de geschiedenis van Groningen bestaat uit vijf historische panden. Het architectenbureau is unaniem gekozen door de leden van de beoordelingscommissie.

Het Museum aan de A vervangt het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het vernieuwende museum zal hier samen met de andere musea in provincie en Stad het verhaal van Groningen vertellen. Naar verwachting is het ontwerp eind 2022 definitief waarna de verbouwing kan beginnen. Het museum bezoeken is waarschijnlijk mogelijke vanaf 2024.

Reikhalzend uitkijken

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum aan de A is Rob Schuur en geeft aan: “De huidige museumpanden voldoen niet meer aan de behoeften van de tentoonstellingsbezoekers, gezinnen, scholieren en toeristen. Daarom ben ik blij dat de deels middeleeuwse panden voor iedereen op een aantrekkelijke en duurzame manier toegankelijk zullen worden.”

Ook Wethouder Roeland van der Schaaf is enthousiast: “Het museum is gehuisvest in twee van de fraaiste en oudste panden in onze historische binnenstad. Het Canterhuis en het Gotisch huis zijn juweeltjes waar we trots op zijn. Maar ook het Museum aan de A wil en moet met de tijd meegaan. Er ligt een opdracht om te verduurzamen en een museum te worden voor en door Groningers. Het bureau Vector-i dat hiermee aan de slag gaat, krijgt een mooie uitdaging om deze gebouwen met zo’n rijke geschiedenis weer een nieuwe toekomst te geven.”

Vaste samenwerkingspartners zijn de Groninger Archieven, het Groninger Museum en onderwijsinstelling Noorderpoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.