Wiegerinck ontwerpt nieuwbouw ziekenhuis Doetinchem

Nieuws

Wiegerinck ontwerpt nieuwbouw ziekenhuis Doetinchem

Door: Petra Starink | 18-12-2017

Wiegerinck architectuur stedenbouw heeft de ontwerpopdracht voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gekregen. Het Arnhemse bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie, waarbij het ontwerp door middel van een visiefilm zijn gepresenteerd. Een aansluitende dialoogsessie met de architecten en een projectvoorstel hebben geresulteerd in een definitieve opdracht.

Markante gebouwvorm

Wiegerinck heeft een overzichtelijk en transparant kernziekenhuis ontworpen. De markante gebouwvorm maakt een maximale verbinding mogelijk tussen gebouw en het omliggende landschap. Wiegerinck schept een plek waar natuur, gezondheidszorg en architectuur elkaar versterken.

Duurzaam ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie om een innovatief en duurzaam ziekenhuis te bouwen. Het nieuwe ziekenhuis wordt een gastvrij en modern gebouw. Het zal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en wordt voorzien van de nieuwste technologie. Het Slingeland Ziekenhuis zal het zorgproces inrichten in nauw overleg met de partners in de zorg, zoals huisartsen. Bij de nieuwbouw worden inwoners, patiënten, bedrijven en organisaties in de regio betrokken.

Projectgegevens

Programma: ziekenhuis, parkeergarage en terreininrichting
Opdrachtgever en gebruiker: Slingeland Ziekenhuis
Medewerkers: Frank Pörtzgen, Martijn van Bentum, Milee Herweijer, Hans Beekhoven, Ole Stellmann, Tim Loeters, Arlen van Rens, Maya van der Lande, Joris Alofs en Geert Jan van de Rakt
Adviseurs: Deerns (installatieadvies) RoyalHaskoningDHV (constructieadvies) en Studio Nico Wissing (landschapsontwerp), ptg advies (projectmanagement/ huisvestingsadvies
Impressies: Wiegerinck
Start ontwerp: 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.