WikiHouse Almere opgeleverd

Nieuws

WikiHouse Almere opgeleverd

Door: Petra Starink | 26-02-2018

In Almere is het eerste bewoonbare WikiHouse van 40 vierkante meter opgeleverd. Het WikiHouse staat  op de Bouw Expo in Almere Poort. WikiHouse is een duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis (of werkruimte) kunt ontwerpen en bouwen. Je kunt online handleidingen vinden die je kunt downloaden en zo zelf een huis in elkaar zetten. Dit eerste WikiHouse in Almere dient als showmodel. Over een half jaar gaat de woning in de verhuur.

Delen van ontwerpen en informatie WikiHouse

Projectleider Ivar Diekerhof ’Het delen van ontwerpen en informatie is de kracht achter WikiHouse; met elke woning die waar dan ook op de wereld wordt gebouwd, wordt WikiHouse beter, efficiënter, duurzamer en goedkoper’.

Bouw van WikiHouse

Het experiment eindigt niet met de Pionierswoning op de Bouw Expo – Tiny Housing. Aankomende periode gaat Het Woningbouwatelier samen met zo’n 20 geïnteresseerden WikiHouses bouwen op bedrijventerrein de Stripmaker. De bouw van de WikiHouse Pionierswoning wordt mogelijk gemaakt door Trebbe, WikiHouseNL, Almere2.0 en Woningstichting GoedeStede, die zich heeft ingezet om dit innovatieve experiment te laten slagen.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.