Jury HEMA design contest bekend

Prijsvragen

Jury HEMA design contest bekend

Door: Petra Starink | 14-07-2021

De inschrijving voor de HEMA design contest loopt nog tot en met 31 juli. In augustus worden uit alle inzendingen tien ontwerpen gekozen om door te gaan naar de finale eind september. De vakjury bestaat uit designer Lex Pott en journalist Jeroen Junte en namens de HEMA, Milou Pikaart, Head of Design, en Wilma Veldman, Chief Product Officer.

Opdracht van de design contest

HEMA streeft naar meer duurzame en inclusieve producten voor iedereen en de uitdaging voor de design contest is dan ook: ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt. Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit. Er is sterke behoefte om flexibeler te leven. Het warenhuis is op zoek naar producten die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid moet het ontwerp lang meegaan, net als een blijvende herinnering aan een goed feest.

Jury- en publieksprijs

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs, in samenwerking met de Volkskrant, uitgereikt. Op 30 september vindt de finale plaats op het kantoor van HEMA in Amsterdam. De deelnemers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Uiteindelijk is het winnende ontwerp in 2022 bij HEMA verkrijgbaar.

Studiepunten voor studenten

De HEMA design contest is onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft en de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. Daarnaast staat de contest voor iedereen open.

HEMA design contest

Sinds 1983 organiseert HEMA de design contest. Eerdere edities leverde iconische producten op, zoals le lapin fluitketel. In 2020 won Claudia Bleeker de juryprijs met haar product ‘Houtje Touwtje’, een interactief spel om de creativiteit van kinderen te stimuleren. De publieksprijs ging naar Maaike Min met de Bloeitegel, een oplossing om een eigen geveltuintje aan te leggen. Meer informatie over de HEMA design contest is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.