HEMA design contest 2021 van start

Design

HEMA design contest 2021 van start

Door: Petra Starink | 26-05-2021

Schrijf je in voor de HEMA design contest 2021. De 31ste editie staat in het teken van de 95e verjaardag van het warenhuis. Het thema van deze editie is duurzaam feest vieren. Studenten, aankomend designtalent en alle andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om mee te doen. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 juli 2021.

Opdracht

HEMA streeft naar meer duurzame en inclusieve producten voor iedereen en de uitdaging voor de design contest is dan ook: ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt. Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit. Er is sterke behoefte om flexibeler te leven. Het warenhuis is op zoek naar producten die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid moet het ontwerp lang meegaan, net als een blijvende herinnering aan een goed feest.

Onderdeel lesprogramma TU Delft en Willem de Kooning Academie

De design contest is onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft en de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen.

Jury en publieksprijs

Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook, in samenwerking met de Volkskrant, een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de finale plaats op het support office van HEMA in Amsterdam. De designers mogen dan hun design presenteren aan de jury. De winnaar krijgt een geldbedrag van 2500.-. Het winnende ontwerp ligt in 2022 in de winkels.

HEMA design contest

Sinds 1983 organiseert HEMA de design contest. Eerdere edities leverde iconische producten op, zoals le lapin fluitketel. In 2020 won Claudia Bleeker de juryprijs met haar product ‘Houtje Touwtje’, een interactief spel om de creativiteit van kinderen te stimuleren. De publieksprijs ging naar Maaike Min met de Bloeitegel, een oplossing om een eigen geveltuintje aan te leggen. Meer informatie over de HEMA design contest is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.