Ontwerpprijsvraag vernieuwing platteland

Ontwerpprijsvraag vernieuwing platteland

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 21-02-2018

Kansrijke en innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland. Dat is het doel van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman roepen grondeigenaren in Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel en ontwerpers op om gezamenlijk radicale, realistische en realiseerbare voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

Veranderingen platteland

Het platteland zal de komende jaren grote veranderingen ondergaan, die nu vragen om voorbereiding en actie. Er liggen grote kansen, maar ook stevige uitdagingen zoals klimaatverandering, de wateropgave en natuurbeheer.

Ideeënprijsvraag

De eerste ronde van Brood en Spelen heeft het karakter van een ideeënprijsvraag. In deze ronde geven teams van grondeigenaren, ontwerpers en andere innovatieve denkers hun visie op de toekomst van het platteland, vertaald in een projectvoorstel voor een concrete locatie. Uit alle inzendingen kiest de jury 16 teams. De geselecteerde teams krijgen een bedrag van 25.000 euro om hun plan in de tweede ronde uit te werken. Vervolgens staat een keur aan deskundigen klaar om deze teams te ondersteunen, zoals experts van de Universiteit Wageningen, Kadaster en diverse gemeenten.

Inschrijving en regelement

Meer informatie is te vinden op de website van Brood en Spelen. Op 1 maart wordt het reglement  gepubliceerd. Daarnaast worden er in maart en april verschillende informatiebijeenkomsten over de prijsvraag gehouden. Inschrijven voor deelname kan tot 28 mei 2018.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.