Groene gevel voor Essenza Home

Productnieuws

Groene gevel voor Essenza Home

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-08-2022

Interieur- en lifestyle merk Essenza Home betrok een volledig gerenoveerd kantoorpand in Bunnik. Bij de renovatie stond (uiteraard) duurzaamheid hoog in het vaandel. Een van de manieren om dit tot uiting te brengen is de realisatie van een groene gevel. Een statement met betrekking tot de duurzaamheidsvisie maar tevens een warm welkom voor retailers, klanten en personeel.

De groene wand op twee gevels aan de buitenkant is een echte eyecatcher. Floor Smits, Head of Brands en tweede generatie in het familiebedrijf: “Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben we daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen.

Toen we kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren we daar gelijk weg van. De groene wand heeft veel voordelen; zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het biedt een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Tot slot willen we hiermee een statement maken en laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame wereld.” 

Opbouw

De bijna 10.000 planten zijn in modulaire cassettes en pixels aan de profielen geïnstalleerd. De cassettes zijn gemaakt van een brandvertragend EPP (B-s2, d0). Dit materiaal is licht, UV-bestendig, luchtdoorlatend (voor een goede wortelgroei) en volledig recyclebaar. Een geautomatiseerd irrigatiesysteem voorziet de groene wanden van water en voedingsstoffen.

De planten die gebruikt worden in het zogenaamde MobiPanel systeem worden op de productielocatie Dartplant onder ‘On the way to PlanetProof’ certificering gekweekt.

Interieur

Architect BK Punt realiseerde het interieur. In een grote loods van 25 bij 55 meter ontwierpen zij het nieuwe hoofdkantoor waarbij de grootte van de hal de grootste uitdaging vormde. De architect vulde de hal door twee grote boxen te plaatsen die ten opzichte van elkaar zijn gedraaid. Op deze manier ontstaan er in de loods verschillende kleinere ruimtes die fijner van schaal zijn. Ruwweg zorgen de boxen dat de loods functioneel is op te delen in een deel voor winkel, retailers en kantoor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.