Geluidsscherm van glas en hout voor wooncomplex

Geluidsscherm van glas en hout voor wooncomplex

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-10-2006

Projectgegevens

Architect Butzelaar Van Son architecten, Amsterdam
Opdrachtgever Rabo Vastgoed bv, Utrecht
Hoofdaannemer Bouwbedrijf Timmers bv, Rosmalen
Adviseur Constructies Bouwbedrijf Timmers bv, Rosmalen
Adviseur Bouwfysica en Terreininrichting Croonen adviseurs, Rosmalen
Start bouw Verzantvoort Constructies bv, Rosmalen
Oplevering Juni 2003
Differentiatie 24 driekamerappartementen met ondergrondse parkeergarage
Bruto vloeroppervlak 5080 m2
Bruto inhoud 14.215 m3
Totale stichtingskosten €11.320.168
Bouwsom €7.459.451, incl. installaties (€ 1.316.371), excl. inrichting en BTW
Geluidswerende vliesgevel Hoeve Glasdaken, Breda
Terras-, balkon- en galerijhekken Bomar, Gendt,
Tekst Peter Visser
Foto's Michel Claus

Om te voldoen aan de geluidsnormen is het complex voorzien van een geïntegreerd geluidsscherm. Het woongebouw fungeert bovendien als geluidsscherm voor de achterliggende woonwijk.

De hoofdopzet van het gebouw wordt gevormd door twee bouwvolumes met daartussen een transparante ingangshal, loopbruggen en een patio. Het geluidsscherm is als het ware om de koppen van het gebouw heen gevouwen. De noordoostgevel is voorzien van driehoekige terrassen met van glazen geluidwerende schotten. Dit is voldoende voor een acceptabel geluidsniveau in de woning. In de ruimte tussen woningen en geluidsscherm bevindt zich het terras.
De geluidsschermen zijn opgebouwd uit vliesgevels met een stalen draagconstructie en gevelpuien van aluminium, ingevuld met glas en Western red cedar. Aan de binnenzijde is het hout bekleed met cementgebonden panelen om de gewenste massa te verkrijgen.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.