Urban Villa Rieteiland

Urban Villa Rieteiland

Project
Door: Petra Starink | 03-02-2014

Op het Grote Rieteiland in Amsterdam heeft pasel.kuenzel architects uit Rotterdam een stadsvilla ontwikkeld die opvalt door zijn simpele lijnen en het hoge niveau van de detaillering.

In de krappe straatjes van het Grote Rieteiland staan de huizen direct aan het water, dicht bij elkaar. Om vanuit de straatjes van het water te kunnen genieten zijn er stedenbouwkundige spelregels ontwikkeld voor de huizen. Daarnaast zijn er afspraken over programma (woonvorm en parkeeroplossing), volumetri, plastiek en materiaalgebruik, zodat er een samenhang in de variatie ontstaat. Binnen deze complexe regels hebben pasel.kuenzel architects een sobere stadsvilla  ontwikkeld, die uniek is in zijn minimalistische vormgeving en meeslepend in zijn materialisatie en het niveau van detaillering.

De villa bestaat uit een eenlaagse woonplint op de begane grond en een slaaptoren met kinderkamers, een gastenverblijf en de master bedroom. De top van de toren wordt bekroond door een dakterras, waarvan de borstwering de vorm van de toren voortzet.
De woonlaag opent zich met een 12 meter brede glazen gevel naar het water en vormt naar de straatkant met een grote patio een uitnodigende entree. De witte, zaagruwe douglas planken geven, in combinatie met de zwarte opgezette raamkozijnen, de gevel een krachtige eenvoud.

Projectgegevens

Locatie Grote Rieteiland, Amsterdam
Architect pasel.kuenzel architects
Team R. Pasel, F. Künzel, F. Pocas
Opdrachtgever Prive
Ontwerp en bouw 2009-2013
BVO 307 m2
Fotografie Marcel van der Burg

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.