Inschrijving Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020

Architect

Inschrijving Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020

Door: Petra Starink | 08-04-2020

De inschrijving voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten is geopend. De prijs is bestemd voor de architect (onder de 40 jaar) van een gebouw dat in de jaren 2018-2019 in Nederland is opgeleverd en dat naar het oordeel van de jury een prestatie is van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit. De winnaar ontvangt een bedrag van 20.000 euro.

Inschrijving

Inschrijving is mogelijk t/m 15 juni 2020. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking is in het najaar. Eerdere winnaars van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten zijn Marjolein van Eig (2014), Ard de Vries (2016) en Jan Nauta (2018).

Aandacht voor jonge architecten

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en kent twee edities. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. Doel van deze prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.