Museum Arnhem schenkt muurschildering Willink aan stad

Inspiratie

Museum Arnhem schenkt muurschildering Willink aan stad

Door: Petra Starink | 22-03-2021

Omdat Museum Arnhem zijn honderdste verjaardag viert trakteert het museum de stad met een serie van muurschilderingen in verschillende wijken. Aan de Utrechtsestraat heeft Schilderscollectief De Strakke Hand de eerste muurschildering gerealiseerd. Daar is nu ‘Wilma met kat’ van Carel Willink te zien.

Foto: Museum Arnhem

Muurschildering

“De Utrechtsestraat is een voor de hand liggende plek voor de muurschildering omdat deze op de directe route ligt tussen het centraal station en het museum” aldus Jelle Bouwhuis, conservator moderne kunst van Museum Arnhem. “We hebben gekozen voor een werk van Carel Willink, een van de bekendste moderne kunstenaars in Nederland. ‘Wilma met kat’ is een heel invoelend schilderij en voor iedereen herkenbaar: een vrouw die op liefdevolle wijze haar kat vasthoudt. Willink heeft de huid van zijn vrouw, haar vest en vooral ook de vacht van de kat op sublieme wijze geschilderd.”

Verbouwing en uitbreiding museum

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel met uitzicht op het centrum van Arnhem en het uiterwaardenlandschap. De vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. In het ontwerp is een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw: oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en later in gebruik genomen als museum. Het museum opent naar verwachting in het voorjaar 2022 de deuren voor publiek. De verbouwing is live te volgen via museumarnhem.nl/nieuwbouw.

Bekijk hier de video waar de nieuwe vleugel van het museum via een schuifbaan over de stuwwal wordt geschoven

Schilderij Willink te zien in Stedelijk Museum Breda

Omdat Museum Arnhem is gesloten reist een selectie van werken uit de collectie rond tot 2022. Zodra de musea weer open gaan is Wilma met kat te zien in het Stedelijk Museum Breda tijdens de tentoonstelling Realisten, Meesterwerken uit Museum Arnhem.

Samenwerking woningbouwverenigingen

De muurschilderingen komen tot stand in samenwerking met woningbouwverenigingen Volkshuisvesting & Vivare en de gemeente Arnhem.

Fotografie: Schilderscollectief De Strakke Hand, Museum Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.