Adriaan Geuze in Zomergasten

Actualiteiten, Nieuws

Adriaan Geuze in Zomergasten

Door: Petra Starink | 25-06-2015

Op zondag 16 augustus is landschapsarchitect Adriaan Geuze te gast in het tv programma Zomergasten van de VPRO. Adriaan Geuze is partner van het internationaal opererende bureau West 8 in Rotterdam en New York. Geuze verwierf faam voor grote projecten als het Centraal Station in Rotterdam, Governors Island in New York, Toronto Central Waterfront en de Jubilee Gardens in Londen.
In 1987 studeerde hij af aan Wageningen University, waar hij tegenwoordig buitengewoon hoogleraar is. In 2005 was hij curator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en hij is onlangs benoemd tot lid van de Academie van Kunsten van de KNAW.

‘Ik voel me zeer vereerd om Zomergast te zijn en ga de kijker wakker schudden’, belooft Geuze, die een grote fascinatie en liefde heeft voor het Nederlandse ‘maakbare land’. ‘We worden beheerst door managers en juristen. Ik zal een warm pleidooi houden voor het beroep van ingenieur: ontwerpers en ingenieurs hebben ons land tenslotte echt gemaakt en over maken gaat mijn Zomergastenavond.’

Andere  Zomergasten zijn Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, schrijver Peter Buwalda, filosoof Simone van Saarloos, schrijfster Annejet van der Zijl en psychiater en filosoof Damiaan Denys.
Wilfried de Jong presenteert voor het derde jaar Zomergasten.

We believe in trees – LAP Landscape & Urban Design

Foto: youtube.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.