Ambassadeurs DDW 2019

Ambassadeurs DDW 2019

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-07-2019

Studio Drift, Jalila Essaïdi, Alice Rawsthorn en Stefano Boeri Architetti zijn gekozen als ambassadeurs voor de Dutch Design week 2019. Ze verleggen stuk voor stuk de grenzen van hedendaags design. Met de keuze voor deze 4 vertegenwoordigers brengt het designfestival verschillende disciplines van het ontwerpveld samen. In de week van 19 en 27 oktober presenteert de DDW meer dan 2600 designers. Het thema van de DDW 2019 is If Not Now, Then When?

Studio Drift

Studio Drift slaagt erin om de kloof tussen technologische innovatie en sociale interferentie te overbruggen met interactieve kunstinstallaties die toeschouwers kunnen betoveren en een effect hebben op een duurzame toekomst. In de afgelopen 10 jaar zijn ze evenveel ondernemers als kunstenaars geworden. Studio Drift is in 2007 opgericht door Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978).

Jalila Essaïdi

Essaïdi brengt de toekomst een stapje dichterbij met internationaal erkende en bekroonde projecten als ‘bulletproof skin’ en ‘Mestic’. Ze verovert een deel van de wereld door de grenzen op te zoeken van materiaal, ontwikkeling en biotechnologie. Jalila Essaïdi (geboren in 1980) is gespecialiseerd in bio-based materialen en biologische kunst.

Alice Rawsthorn

Met haar scherpzinnige en treffende schrijfstijl daagt Alice Rawsthorn het discours van design uit om het naar een hoger niveau te tillen. Als bekroond designrecensent en -auteur bevindt ze zich in een unieke positie om de stemmen te introduceren van mensen van buiten de ontwerpgemeenschap waarvan zij gelooft dat hun werk een diepgaande invloed heeft gehad op ons begrip van design. Alice Rawsthorn is een bekroond designrecensent en auteur van de veelgeprezen boeken Design as an attitude en Hello world: where design meets life.

Stefano Boeri Architetti

Een van de hoofddoelen van Stefano Boeri Architetti is om het probleem van verstedelijking en de impact van steden op klimaatverandering op te lossen. Stefano Boeri Architetti brengt daadwerkelijk verandering teweeg door wetenschap en praktische oplossingen te combineren. Stefano Boeri en partner Franscesca Cesa sluiten zich aan bij DDW als een van de belangrijkste bureaus die van de impact van steden op klimaatverandering door middel van design verminderen. Stefano Boeri Architetti is begonnen door Stefano Boeri in 2009. Architecten Francesca Cesa Bianchi en Marco Giorgio zijn in 2019 partner geworden.

Thema If Not Now, Then When?

Design en experimenteren spelen een belangrijke rol bij innovatie. In onze wereld, die schijnbaar eindeloze mogelijkheden biedt op het gebied van design, technologie en nieuwe materialen, nemen ook dringende mondiale problemen in hoog tempo toe. Met het thema van 2019 gaat DDW nog een stapje verder. Voortbordurend op de vraag ‘If not us, then who?’ geeft de DDW een podium aan ontwerpers om te laten zien waar het ontwerpveld zich op dit moment bevindt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.