Architectuur op Dag van de Bouw

Architectuur op Dag van de Bouw

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-02-2015

Op zaterdag 13 juni 2015 vindt de Dag van de Bouw plaats. In het hele land kunt u een bezoek brengen op een bouwlocatie. Honderden leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen die dag hun bouwhekken. Alle bouwlocaties zijn gratis te bezoeken. Er zijn diverse projecten te bezichtigen waarbij architectuur een bijzondere rol speelt. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de bouwlocatie van het Rudolf Steiner College in Rotterdam of het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand- Sappemeer.

Rudolf Steiner College in Rotterdam

De combinatie Arcis-Arconiko architecten heeft de aanbesteding gewonnen voor de renovatie en uitbreiding van het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Twee bestaande schoolgebouwen uit 1907, die aan de langszijde tegenover elkaar liggen, met een braakliggend terrein ertussen, worden in oude glorie hersteld. Kenmerkend aan beide gebouwen zijn de hoge plafonds, de ruime klaslokalen en veel lichtinval. Tussen beide gebouwen wordt een verbindend tussengebouw nieuw gerealiseerd. De toekomstige gebruiker is het Rudolf Steiner College. 

Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand-Sappemeer

Architectenbureau de Zwarte Hond heeft een ontwerp gemaakt voor het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand-Sappemeer. Aan de zuidzijde van winkelcentrum De Hooge Meeren worden het gemeentehuis, theater het Kielzog en de bibliotheek samengebracht in één groot, gemeenschappelijk onderkomen. Aan de pleinzijde van het gebouw komt ruimte voor een Grand café.

Kijk voor meer locaties op de website van dagvandebouw.nl

Beeld: Arconiko architecten en de Zwarte Hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.