Flying Grass Carpet op Schouwburgplein

Nieuws

Flying Grass Carpet op Schouwburgplein

Door: Petra Starink | 17-08-2017

Het grootste pop-up park ter wereld The Flying Grass Carpet komt weer naar Rotterdam. Op 23 augustus is de opening op het Schouwburgplein waar het kunstgraskleed van 3500 m2 meter komt te liggen. De bloempatronen in het tapijt verwijzen naar iconische gebouwen in de architectuurstad. Het Flying Grass Carpet is een initiatief en ontwerp van HUNK-design en Studio ID Eddy

Flying Grass Carpet

Naast het tapijt komen er ook nog 150 bakken met bamboe en extra stoelen op het plein te staan. Het Flying Grass Carpet is een initiatief van HUNK-design. De gemeente Rotterdam heeft HUNK-design opdracht gegeven voor het nieuwe tapijt The Giant Flying Grass Carpet, deze komt op het   Schouwburgplein en is bedoeld om het plein toegankelijker te maken en te zorgen dat dit een fijne plek is om te verblijven. Het plein heeft echter nog weinig groen. Het Flying Grass Carpet is daarmee ook een manier om te testen welk effect een andere pleinvloer en meer groen hebben op het Schouwburgplein. De opening wordt op 23 augustus verricht door Joost Eerdmans.

HUNK-design

HUNK-design streeft naar woest aantrekkelijke steden. De ontwerpen van het bureau dragen bij aan een directe positieve ervaring van het stedelijke leven. Daarnaast zet het bureau zich in om een zo’n groot mogelijk publiek te inspireren om op basis van de ontwerpen en inzichten van HUNK-design zelf ook de stad aantrekkelijk te maken.

Het laatste project van HUNK-design is het ontwerp voor het Visserijplein in Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.