KCAP wint internationale competitie Altiplano

Actualiteiten, Nieuws

KCAP wint internationale competitie Altiplano

Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-07-2023

KCAP heeft de internationale prijsvraag voor Altiplano, een iconisch woon- en werkcomplex in Toulouse Aerospace, gewonnen. Toulouse Aerospace is een nieuwe wijk aan de rand van de Zuid-Franse stad naar ontwerp van Agence Seura. De voormalige landingsbaan van het vliegveld – ‘le Piste des Géants’ – dient als drager voor de nieuwe wijk en zal worden getransformeerd tot een twee kilometer lang lineair bos. Altiplano ligt precies aan het einde van deze landingsbaan.

Het woon- en werkcomplex bestaat uit een hoogbouw-volume met co-living appartementen en een lager volume met kantoren en co-working spaces. Beide delen zijn verbonden door een 25 meter brede luchtbrug die de visuele afsluiting van de historische landingsbaan vormt. De gevel van het complex wordt opgetrokken uit lichtgewicht hout. Het resultaat is een duurzaam ‘landmark’ dat aansluit bij de locatie én bij de geschiedenis van Toulouse als innovatieve hub.

Eén van de uitdagingen voor de architect was om een architectonisch statement te maken dat monumentaal is maar ook duurzaam. Een complex dat ingebed is in de stad én dat goed functioneert als gebouw. Voor de co-working spaces ontwierp KCAP daarom een aantrekkelijke, grote en open kantoorruimte met een loggia met prachtig uitzicht op het lineaire bos. De co-living appartementen delen samen een dakterras dat uitkijkt over de wijk en het stadscentrum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.