Maarten Baas Makes Time

Nieuws

Maarten Baas Makes Time

Door: Petra Starink | 18-10-2016

Ontwerper Maarten Baas stelt in samenwerking met de Dutch Design Week een expositie samen rondom het thema tijd. Maarten Baas Makes Time is te zien van 22 t/m 30 oktober in het VDMA-gebouw in Eindhoven. Op de expositie veel werk van Maarten zelf, aangevuld met werken van een bonte verzameling aan ontwerpers, kunstenaars, fotografen en topkok Sergio Herman.

In de wereld van design, waar trends elkaar in hoog tempo opvolgen kiest Maarten Baas zijn eigen pad. De ontwerper heeft een expositie samengesteld rondom het thema tijd waarin hij de grens tussen design en kunst opzettelijk laat vervagen.

Zielsverwanten

Zielsverwanten en talenten uit Baas’ eigen netwerk verkennen het thema tijd. Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door werk van Nederlandse ontwerpers als Atelier NL, Jurgen Bey, Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk, realisatie in samenwerking met theatermaker Joris van Midde (De Kwekerij).

Nieuwste collectie Close Parity

Textielfabrikant Vlisco, keramiekproducent Cor Unum en de VPRO zijn partners van de expositie. Baas zelf blikt met foto’s en illustraties vooruit op zijn volgend jaar te verschijnen boek Hide & Seek (vormgegeven door Anthon Beeke Collectief). Ook toont hij voor het eerst zijn meest recente werk voor Carpenters Workshop Gallery en wordt ook de nieuwste collectie Close Parity gepresenteerd. Een serie van vijf kasten die de bekende absurdistische mix bevatten van kinderlijke eenvoud en complex handwerk. De vijf prototypes worden voor het eerst gedeeld met het publiek waarna de serie zal doorreizen naar het Groninger Museum waar Maarten begin volgend jaar een expositie heeft.

Signature gerechten en soepkeet

In een tijdelijk restaurant dat door Maarten Baas is vormgegeven, verzorgt Sergio Herman een culinair menu met signature gerechten.  Voor het tijdelijke restaurant werkt Maarten samen met Cor Unum, Exposize, Vlisco en Serax. Helaas zijn alle couverts in het restaurant uitverkocht maar op het plein voor het VDMA gebouw staat een soepkeet ontworpen door Maarten waar men kan genieten van een kop soep van de hand van Sergio Herman.

Bezoekersinformatie

‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’, van 22 tot en met 30 oktober tijdens DDW, in de voormalige Van der Meulen Ansems-garage  aan de Vestdijk 25/27, Eindhoven.
www.maartenbaas.com

Foto’s: Maarten Baas, Jeroen van der Wielen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.