NOAHH ontwerpt Theater aan de Parade

Nieuws

NOAHH ontwerpt Theater aan de Parade

Door: Petra Starink | 18-03-2019

Architectenbureau NOAHH gaat het nieuwe Theater aan de Parade ontwerpen. In het gebouw komen 3 multifunctionele zalen, ieder met een eigen sfeer en programmering. De ruimtes zijn verbonden door ruime foyers met veel daglicht en zicht op de Parade.

Ontwerp van NOAHH

Het ontwerp van NOAHH draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch tot cultuurstad van het Zuiden. Begin september start de aanbesteding voor het nieuwe theater. Het Functioneel Ontwerp en de financiële kaders die zijn vastgesteld door de raad, waren hiervoor het uitgangspunt. Een selectiecommissie heeft NOAHH gekozen uit 5 verschillende architectenbureaus. 

Gebouw meer dan theater

NOAHH ziet het gebouw als meer dan alleen een theater. Het is een multifunctionele, onweerstaanbare culturele hub. Het is dé plek waar je naar toe gaat om te ontspannen. Het theater is exclusief in aanbod maar inclusief in publiek door haar brede bereik.

Duurzame en slimme oplossingen

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. Zoals een botanische foyer en een dakterras. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw. Met het ontwerp van NOAHH kan Theater aan de Parade breder en flexibeler programmeren. En is er ruimte voor ontmoeting.

Aanbesteding van een aannemer

Deze maand start de volgende fase van de aanbesteding van een aannemer. Het ontwerpteam gaat samen met de aannemer het ontwerp verder uitwerken tot een Definitief Ontwerp. NOAHH zorgt er voor
dat het ontwerp binnen het budget gemaakt kan worden. De verwachting is dat het nieuwe theater zijn deuren opent bij de start van het theaterseizoen 2023/2024.

Eerdere projecten van NOAHH in Den Bosh

NOAHH ontwierp in Den Bosch het Belvédère appartementencomplex, het hoofdkantoor van RICOH en kantorencomplex Belvédère II in het Paleiskwartier.

Beeld: NOAHH

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.