1.Lectures Ron Bakker

Lezingen

1.Lectures Ron Bakker

Door: Petra Starink | 13-03-2019

Op 11 april geeft Ron Bakker, medeoprichter van PLP Architecture in Londen in het kader van de 1.Lectures een lezing over de vraag hoe smart buildings de kwaliteit van de gebouwde omgeving kunnen verbeteren. De organisatie is in handen van de Academie van Bouwkunst in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam.

Gezonde gebouwen

De afgelopen jaren hebben we gezien hoe innovatieve slimme technologieën gebouwen productiever, gezonder en efficiënter maken en hoe ze ons kunnen helpen natuurlijke hulpbronnen te besparen. Toch lijken de meeste van deze technologieën niet zichtbaar deel uit te maken van de architectonische scenario’s die we in onze ontwerpen toepassen.

Gebouwde omgeving verbeteren

De vraag die we nu moeten bespreken is hoe radicale innovaties op het gebied van life sciences, mobiliteit, materiaaltechnologie, communicatie en machine-intelligentie kunnen helpen om de belevingskwaliteit van onze gebouwde omgeving te verbeteren. Hoe zullen de vervagende grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische sferen snel groeiende steden over de hele wereld prachtige, gelukkige en rechtvaardige plekken maken om te leven en te werken – voor de onze en voor toekomstige generaties.

The Edge Amsterdam

Ron Bakker is een van de Founding Partners van PLP Architecture, een Londense groep architecten en ontwerpers die waarde hechten aan de transformerende rol van ideeën en het vermogen om architectuur te inspireren. Een bekend gebouw is The Edge in Amsterdam dat wordt geprezen om zijn burgerlijke en ecologische reactievermogen. Ron is gepassioneerd door mensen, de architectonische kwaliteit van hun steden en de rol van nieuwe technologieën in de gebouwde omgeving .

1.Lectures Ron Bakker

Datum: donderdag 11 april 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Prijs: €7,50- Tickets zijn hier te bestellen.
Voertaal: Engels.

The Edge Foto; ronald-tilleman

Foto: The Edge-Ronald Tilleman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.