Nominaties Abe Bonnema Architectuurprijs 2019

Nieuws

Nominaties Abe Bonnema Architectuurprijs 2019

Door: Petra Starink | 21-10-2019

Oliver Thill, Kees Kaan, Ninke Happel, en Joost Vos zijn de 4 architecten die genomineerd zijn voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro. Op 27 november wordt bekend wie de winnaar is.

De 4 genomineerden architecten

Uit meer dan 60 gebouwen die de afgelopen 2 jaar zijn opgeleverd selecteerde de jury de 4 inzendingen. Oliver Thill (Atelier Kempe Thill) met Laagbouw Spijkerkwartier in Arnhem, Kees kaan (KAAN Architecten) met CUBE-Onderwijs-en Zelfstudiecentrum in Tilburg, Ninke Happel (Happel Cornelisse Verhoeven Architects) voor Restauratie, uitbreiding en interieurontwerp Museum De Lakenhal in Leiden, Joost Vos (Benthem Crouwel Architects) voor AM4 data center in Amsterdam.

Friese architect Abe Bonnema

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

In de even jaren wordt de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten (onder 40 jaar) uitgereikt en in de oneven jaren de Abe Bonnema Architectuurprijs. Eerdere winnaars van de Architectuurprijs waren Cruz y Ortiz met het Nieuwe Rijksmuseum (2013), Dick van Wageningen met het Nationaal Militair Museum (2015) en Michiel Riedijk met Stadhuiskwartier Deventer (2017).

De prijsuitreiking is 27 november in het Rijksmuseum. Tijdens de prijsuitreiking wordt de Abe Bonnema Lezing 2019 uitgesproken door schrijver en essayist Bas Heijne. Hij zal in meer algemene zin ingaan op het begrip ‘betekenis’. De toegang is gratis. Aanmelden kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.