Nominaties NRP Gulden Feniks 2022 bekend

Actualiteiten, Nieuws

Nominaties NRP Gulden Feniks 2022 bekend

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-10-2022

Voor NRP Gulden Feniks 2022 nomineert de jury negen projecten in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. NRP reikt ieder jaar de prijs uit aan de beste (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 november 2022 tijdens het congres NRP Verandert, dat plaatsvindt in het Fort van Hoofddorp.

Uniek aan NRP Gulden Feniks is dat het een integrale prijs is. Dat wil zeggen dat elke inzending wordt beoordeeld op een aantal aspecten in onderlinge samenhang. Bijvoorbeeld duurzaamheid, sublimatie, economische waarde, maatschappelijke waarde en innovatie. De genomineerde projecten zijn in die zin voorbeeldprojecten die als inspiratiebron voor toekomstige opdrachtgevers kunnen fungeren.

Prijsuitreiking

Na beoordeling van de inzendingen maakte de jury een eerste selectie, waarna zij gedurende twee dagen een bezoek aan de geselecteerde projecten bracht en met de inzenders sprak. Na gedegen discussie heeft de jury, onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat, negen projecten genomineerd. De jury feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties.

Voor de uitreiking van NRP Gulden Feniks 2022 op 10 november kunt zich hier aanmelden.

Genomineerden

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2022 zijn (in willekeurige volgorde):

Kerckebosch, Zeist
Cityplot Buiksloterham, Amsterdam
Amstelstation, Amsterdam
British School, Amsterdam
De Utrecht, Leeuwarden
Edge, Amsterdam
De Wereldburger, Amsterdam
Schoenenkwartier, Waalwijk
De Voortuinen, Amsterdam

De jury

De jury bestaat dit jaar uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (ABT) en Sabine Renders (Hembrugterrein).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.