Opening Icoon Afsluitdijk Daan Roosegaarde

Nieuws

Opening Icoon Afsluitdijk Daan Roosegaarde

Door: Petra Starink | 09-11-2017

Icoon Afsluitdijk, het innovatieprogramma van Daan Roosegaarde toont met 3 ontwerpen de iconische waarde van de dijk. Lichtpoort is een permanente tentoonstelling waarbij auto’s 60 monumentale heftorens verlichten. Windvogel, een slimme vlieger die stroom opwekt, en Glowing Nature  met lichtgevende algen, zijn vanaf 17 november tot en met 21 januari 2018 te zien tussen 18.00 en 23.00 uur.
Op zaterdag 18 november is er van 17.00 uur tot 18.30 uur een speciaal openingsprogramma in het Icoon Paviljoen met een masterclass van o.a. Daan Roosegaarde. Deze avond is – net als alle andere activiteiten – gratis voor iedereen. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk in verband met de beschikbare plekken. Kijk hiervoor op www.icoonafsluitdijk.nl.

Icoon Afsluitdijk

De Afsluitdijk is gerealiseerd in 1932 en na intensief gebruik is het nu tijd voor een grote renovatie. Rijk en regio hebben gevraagd aan Daan Roosegaarde een bijdrage te leveren  aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Met een subtiele laag versterkt Roosegaarde de schoonheid van de dijk en maakt hij nieuwe koppelingen tussen mens en landschap, verleden en toekomst, duisternis en licht, poëzie en functionaliteit. Icoon Afsluitdijk vormt het voorbeeld van een toekomstige groen landschap.

Alle ontwerpen zijn gratis toegankelijk. In het Icoon Paviljoen bij Den Oever is de film’32 KM’ van Felix Kops te zien over het ontstaan van Roosegaarde’s Icoon Afsluitdijk.

Bekijk de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.