Overeenkomst tussen Gemeente Lisse en Timpaan

Actualiteiten, Nieuws

Overeenkomst tussen Gemeente Lisse en Timpaan

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-12-2022

De gemeente Lisse en projectontwikkelaar Timpaan hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 82 woningen. Het project heeft de (voorlopige) naam Vuursteeglaan-Zuid gekregen. In de overeenkomst is vastgelegd om wat voor soort woningen het gaat en wat de uitgangspunten zijn voor het openbaar groen, waterberging en infrastructuur.

Het plan Vuursteeglaan-Zuid bestaat uit duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen in de vorm van beneden- en bovenwoningen waarvan een deel levensloopbestendig wordt. Daarnaast vrijstaande woningen in verschillende typen, rijwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en sociale huurappartementen. In het plan is verder veel aandacht voor klimaatadaptatie en de duurzame ontwikkeling van openbaar gebied.

Evenwicht in type woningen

Wethouder Jolanda Langeveld: “Ik ben blij dat dit project van start gaat. De gemeente Lisse wil een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp. Dat betekent tegemoetkomen aan de behoefte aan huur én koop. Voor zowel jonge als oudere inwoners.

De gemeente kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Deze zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen. Waar mogelijk wil de gemeente woningen aanbieden aan mensen die uit Lisse komen. De prettige samenwerking met Timpaan zorgt ervoor dat het project zorgvuldig en goed verloopt.”

Vervolg

Nu de overeenkomst ondertekend is, kan het ontwerp-bestemmingsplan begin 2023 ter inzage worden gelegd. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan naar waarschijnlijkheid rond de zomer vast.

Meer informatie over het plan Vuursteeglaan Zuid is te vinden op de projectwebsite: www.vuursteeglaan-lisse.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.