Start smartwoningen in Culemborg

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Start smartwoningen in Culemborg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-12-2022

Eind november is gestart met de bouw van twintig betaalbare Smartwoningen in project Reehof te Culemborg. De symbolische eerste handeling werd verricht door wethouder Monica Wichgers van de Gemeente Culemborg, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en projectpartners.

Smart woning

Het nieuwbouwproject omvat de 100e woning van de Smartwoning. Dit succesvolle betaalbare concept is ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters en singles.

De rug-aan-rugwoningen zijn circa 68 m2 GBO groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. De levensloopbestendige variant is circa 86 m2 GBO, met een extra slaapkamer en badkamer op de begane grond. Vanuit duurzaamheid en mobiliteitsoverwegingen zijn in de nieuwe wijk twee deelauto’s van OnzeAuto beschikbaar voor de bewoners.

Voor alle leeftijden

Monica Wichgers (wethouder Culemborg): “Betaalbare woningen geschikt voor alle leeftijdsfases hebben we hard nodig. Dit project sluit aan op de behoefte om duurzamer en maatschappelijk bewuster te leven. De wereld verandert, er komt meer ruimte voor collectieve oplossingen, zoals gedeelde buitenruimtes en vervoersmiddelen.”

Ingeborg de Jong (directeur Timpaan): “De 100e betaalbare Smartwoning gaat vandaag in aanbouw in Culemborg. Vastbouw en Timpaan hebben dit concept ontwikkeld met oog voor de starter op de woningmarkt en gericht op betaalbaarheid. Wij vinden het belangrijk om daarbij een gemeenschap te creëren. Dat doen wij in deze wijk met gedeelde buitenruimtes en door de toevoeging van de deelauto’s.

Ik ben blij dat dit in Reehof zo goed is gelukt. In het project is ook voorzien in de realisatie van een hospice, in samenwerking met CV Parijsch. Hospice Nocturne is een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve zorg in de laatste levensfase. Het bestuur van de hospice krijgt financiële bijdragen van Timpaan en Vastbouw om deze huisvesting mogelijk te maken. De bouw van het hospice start begin 2023.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.