250 woningen in Vlaardingse Fortuna

Actualiteiten, Nieuws

250 woningen in Vlaardingse Fortuna

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-06-2023

Half juni is de koopovereenkomst getekend waarmee Timpaan en Ouwehand Bouwen & ontwikkelen in opdracht van de Gemeente Vlaardingen de nieuwe wijk Fortunapark gaan ontwikkelen. Deze partijen hebben eerder dit jaar de tender gewonnen die de gemeente heeft uitgeschreven.

Het plan Fortunapark omvat maximaal 250 woningen voor alle doelgroepen en wordt voor meer dan 55% groen. Natuurinclusiviteit is dan ook het uitgangspunt en tevens zal het landschap klimaatadaptief zijn: het verkoelt bij extreme hitte en neemt overvloedig water als een spons op.

In de noordoosthoek van het plan wordt een woontoren gerealiseerd, die als groen icoon een aantrekkelijk gezicht geeft aan de hoofdentree van Vlaardingen. Door de openbare daktuin en groene binnentuin met moestuin zullen de bewoners elkaar als vanzelf ontmoeten.

Gemeenschapszin

Fortuna wordt bovendien het eerste project waarin Timpaan haar Wijkfonds gaat realiseren. Een oplossing waarmee de gemeenschapszin van bewoners verder wordt gestimuleerd en vereenzaming wordt tegengegaan. Zo kan de wijk ook na oplevering blijven doorgroeien en zich ontwikkelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.