The George en The Gustav op de Zuidas

The George en The Gustav op de Zuidas

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-07-2017

Op de Zuidas komen 2 woongebouwen The George en The Gustav. BAM Wonen realiseert met deze gebouwen in totaal 191 luxe studio’s, appartementen en penthouses. De 2 woongebouwen krijgen oplaadpunten voor elektrische auto’s, zonnepanelen en groene daken. De architectuur wordt hoogstaand en modern, met veel lichtinval.

The George

De gebouwen komen aan de Gustav Mahlerlaan en de George Gershwinlaan in Amsterdam. The George, ontworpen door Liesbeth van der Pol kenmerkt zich door het vele groen dat onder andere verwerkt wordt in de gevel van het gebouw. Duurzaamheid is kenmerkend voor dit project. Het gebouw krijgt haar eigen ecosysteem. Zo zijn in de kom op het dak zonnepanelen verwerkt en wordt het hemelwater opgevangen en weer gebruikt wordt om al het groen te voeden. Het gebouw bestaat uit 47 appartementen en penthouses.

The Gustav

The Gustav, ontworpen door architect Han van den Born bestaat uit twee gebouwen. In het zuidelijk gelegen gebouw worden 29 appartementen en 19 studio’s gerealiseerd. Aan buitenruimte niet tekort. De appartementen beschikken over dakterrassen waarvan sommige zeer royaal te noemen zijn en de studio’s op de begane grond beschikken over een eigen stadstuin.

Daktuin

Het noordelijk gelegen gebouw krijgt een grote daktuin met de uitstraling van een duinlandschap. Hiervan kunnen de 96 studio’s gebruikmaken. Ook krijgt dit gebouw ontmoetingsplekken voor de bewoners. Dit najaar start de bouw, de oplevering staat gepland voor 2020.

Beeld: BAM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.